Demir, Ayaş Domtesinin tohumunun gelecek nesillere aktarılmaması durumunda ortadan kaybolacağını söyledi. Abone olÖzcan Yıldırım- Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri
new york seo Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Demir, kendine özgü kokusu ve lezzetiyle marka olan Ayaş domatesinin birkaç meraklı üretici dışında üretilmediğini belirterek, tohumunun gelecek nesillere aktarılmaması durumunda Ayaş domatesinin kaybolacağını söyledi.
Yeni tohum tercihi ve üretim yöntemindeki değişimin ve gelişimin faydalarının yanında ``Ayaş domatesi`` gibi yerel lezzetlerin üretim alanını daralttığını, çok önemsenen lezzet, koku ve nefasetten kısmen de olsa vazgeçmeyi de beraberinde getirdiğini aktaran Prof. Dr. Demir, şöyle devam etti:
Kategori : GÜNCEL