Paket geçti peki şimdi ne olacak?

  • Home
  • Paket geçti peki şimdi ne olacak?
Paket geçti peki şimdi ne olacak?
Anayasa değişikliğinin kabul edilmesinin ardından bazı yasal düzenlemelerin Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.Abone olHalk oylamasında Anayasa'nın 24 maddesinde değişiklik öngören kanun kabul edilmesinin ardından, önce bunlarla bağlantılı mevzuatın gözden geçirilmesi işlemi tamamlanacak.

Daha sonra, anayasa değişikliği paralelinde, yirmiye yakın yasad south california seo a değişiklik yapılması, bazı konulara ilişkin yeni yasaların çıkarılması sözkonusu olacak.

Anayasanın ''Kanun önünde eşitlik'' başlıklı 10. maddesinde öngörülen değişiklikle eşitlik ilkesine aykırı hükümler ilgili mevzuattan ayıklanacak ya da bu ilke paralelindeki hükümler eklenecek. Bu kapsamda, ''Özel Hayatın Gizliliği'' başlıklı 20. maddesindeki değişiklik doğrultusunda kişisel verilerin korunması ve buna ilişkin düzenlemeler de ilgili mevzuata işlenecek.

''Seyahat Hürriyeti'' başlıklı 23. maddesinde düzenlenen ''vatandaşın yurt dışına çıkma hürriyeti, ancak suç soruşturması veya kovuşturması sebebiyle ve hakim kararına bağlı olarak sınırlandırabileceği'' hükmü kapsamında ilgili vergi mevzuatı ve Pasaport Kanunu'nda da bu yönde değişiklik gündeme gelecek.

Anayasanın ''Ailenin Korunması'' başlıklı 41. maddesindeki değişiklik ise çocukların her türlü istismara karşı korunması ilkesini getiriyor. Bu kapsamda, istismara karşı alınacak önlemlerle ilgili düzenlemeler ve bu doğrultudaki yasalarda düzenlemeler öngörülüyor.

ÇALIŞMA HAYATI



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim