CHP'den Sav'a komitacı suçlaması

  • Home
  • CHP'den Sav'a komitacı suçlaması
CHP'den Sav'a komitacı suçlaması
CHP eski lideri Baykal'ın kurultay çağrısının ardından parti içi tartışmalar sürüyor. CHP'li Kart'tan ilginç bir yorum geldi.Abone ol

CHP eski lideri Deniz Baykal'ın referandum sonrası yaptığı kurultay çağrısının yankıları devam ediyor.

Konya Milletvekili Atilla Kart CHP içinde geçmişten bu yana bir komitacılık sorunu olduğunu çözülmesi gereken ana problemin de bu olduğunu savundu.

Kart, TBMM’de basın to seo agency plantısı düzenledi. Baykal’ın kurultay çağrısına, referandum sonuçlarını başarısızlık olarak görmediğini belirterek "Gerek yok" yanıtı veren Kart'ın hedefinde Genel Sekreter Önder Sav vardı. İsim vermeden Sav'ı eleştiren Kart'a göre partideki asıl sorun komitacılık.

Kart'ın bu konudaki sözleri şöyle:
"Kurultaya CHP’nin bu aşamada ihtiyacı olmadığı kanısındayım, ancak CHP’nin geçmişten bugüne sirayet eden Genel Merkez yapılanmasındaki, yönetim yapısındaki ve yönetim anlayışındaki komitacılığın ve yanlış anlayışların sona erdirilmesi gerektiği düşüncesindeyim. Maalesef bu anlayışın ve bu uygulamanın devam ettiğini görüyoruz. Sayın Genel Başkanımıza rağmen devam ettiğini görüyoruz."

ÖNDER SAV'I MI KASDETTİ?

Kart'a "Komitacı derken Önder Sav’ı mı kastediyorsunuz" diye soruldu. Kİşileri hedef almadığını belirten Kart şu yanıtı verdi:

"Ben kişilere yönelik bir değerlendirme yapmadım. Çok açık bir şekilde yönetim yapısı ve yönetim anlayışındaki sakatlıktan söz ediyorum, siyasi anlamda sakatlıktan söz ediyorum. Yanlış olan yönetim anlayışı sebebiyle elbette ki örgütlerimizin tamamından söz etmiyorum, sorumluluk duygusu içinde özveri ile görev yapan örgütlerimizi ayırarak söylüyorum. Ama bir gerçeği de ifade etmek istiyorum."



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim