Avcı'ya Ergenekon kapsamında dinleme

  • Home
  • Avcı'ya Ergenekon kapsamında dinleme
Avcı'ya Ergenekon kapsamında dinleme
Hanefi Avcı'nın, Doğu Perinçek'in TSK içindeki yapılanması olduğu iddia edilen "Karargahevleri" soruşturması kapsamında dinlendiği ortaya çıktı.Abone ol

Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi tarafından, önleme faaliyetleri kapsamında Doğu Perinçek'in TSK içindeki yapılanması olduğu iddia edilen "Karargahevleri" soruşturması kapsamında yasadışı olarak dinlendiği ortaya çıktı. Adalet Bakanlığı müfettişleri tarafından tespit edilen yasadışı dinleme ile ilgili olarak Hanefi Avcı şikayetçi oldu.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü görevin ebay seo de iken yazdığı "Haliç'te Yaşayan Simonlar" kitabındaki iddiaları nedeniyle ülke gündemine giren Hanefi Avcı'nın, kitabında belirdiği kuşkularında haklı olduğu ortaya çıktı.

EMİN ARSLAN'A SAHİP ÇIKINCA
Hanefi Avcı, uyuşturucu baronu Habip Kanat'a bilgi sızdırdığı iddiasıyla tutuklanıp serbest bırakılan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'a kefil olan açıklamaları ve savcılığa giderek ifade vermesinden sonra, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstihbarat Şubesi tarafından dinlemeye alındığını belirtmişti. Bu şüphesini Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı ve Emniyet Genel Müdürüne söylemekle kalmayıp bir de dilekçe veren Hanefi Avcı'nın iddiaları araştırıldı.

Adalet Bakanlığı müfettişlerinin, Hanefi Avcı'nın dinlendiğini söylediği telefonlarının, TİB'de (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) yaptıkları incelemeler sonucunda yasadışı olarak dinlendiği tespit edildi.

SAHTE İSİMLE TELEFON MAKİNESİ ÜZERİNDEN
Adalet Bakanlığı müfettişlerinin yaptıkları araştırma ile Hanefi Avcı'nın Doğu Perinçek'e bağlı olarak çalışan TSK içindeki kolu olduğu iddia edilen "Karargahevleri"  soruşturması kapsamında dinlendiği ortaya çıktı.

Hanefi Avcı'nın telefon numaralarının, sahte isimler üzerinden, kullandığı cep telefonunun IMEI numarası ile İstanbul Özel Yetkili nöbetçi mahkemesinden, İstihbarat Şubesi tarafından alınan tedbir amaçlı dinleme kararıyla dinlendiği tespit edildi.

Adalet Bakanlığı müfettişlerinin bu tespiti üzerine Hanefi Avcı, bakanlık müfettişleri tarafından ifadeye çağrıldı.

Hanefi Avcı'ya elde edilen bu tespitler söylenerek şikayetçi olup olmadığı soruldu. Hanefi Avcı da kendisini yasadışı olarak dinleyenlerden ve bu sistemden şikayetçi olduğunu belirttiği öğrenildi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim