Battalgazi, eski günlerine dönüyor

  • Home
  • Battalgazi, eski günlerine dönüyor
Battalgazi, eski günlerine dönüyor
Farklı kültürlere beşiklik eden Malatya'nın Battalgazi ilçesinde eski bir birliktelikler yeniden canlandırılıyor.Abone ol

Çok farklı kültürlerin bir arada olduğu Malatya'nın Battalgazi ilçesinde gerçekleştirilen ''3. Uluslararası Kervansaray Buluşması'' etkinliği, 200 akademisyen ve sanatçının eserlerinin yer aldığı serginin açılışıyla başladı.

Tarihi S google reklamı nasıl verilir ilahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda geçekleştirilen açılış öncesinde konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi ilçesinde üçüncüsü düzenlenen etkinliklerin anlamının büyük olduğunu kaydetti.

İlk etkinliğin yapıldığı yıl söylediği, ''Battalgazi kötürüm olmuştu. Bu etkinlikle yürümeye, ardından koşmaya başlayacak ve hedefine varacak'' sözünü hatırlatan Gürkan, ''İşte bugün Battalgazi'nin hedefine vardığı gündür'' dedi.

Battalgazi ilçesinin Türkiye'nin minyatürü olduğunu ifada eden Gürkan, ilçede çok farklı kültürlerin bir arada huzur içinde yaşayabildiğini belirterek, şöyle konuştu:

Akşit de etkinlikte

Etkinliklere katılmak üzere Malatya'ya gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Güldal Akşit de Battalgazi'de örnek bir etkinlik gerçekleştirildiğini ifade ederek katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Tarihi kervansarayın önünde gerçekleştirilen semazen, semah ve halk oyunları gösterilerinin ardından ''3. Uluslararası Kervansaray Buluşması'' sergisinin açılışı yapıldı. Sergide, 200 akademisyen ve sanatçının eserleri yer alıyor.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim