Protesto için ABD bayrakları yaktılar

  • Home
  • Protesto için ABD bayrakları yaktılar
Protesto için ABD bayrakları yaktılar
Beyaz Saray önünde Kuran-ı Kerim yakılmasını protesto eden grup, ABD bayraklarını yaktı.Abone olAmerika'da Kur'an-ı Kerim'in yakılması İstanbul'da protesto edildi. Kendilerine Kardeşlik Platformu adını veren bir grup, tepki eyleminde Amerikan bayrakları yaktı.

Amerika'da rahip Terry Jones'un 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde inşaat firması seo Kur'an-ı Kerim'i yakma eyleminden vazgeçmesinden sonra, İslam'ı protesto eden küçük bir grubun Beyaz Saray önünde Kur'an-ı Kerim'i hem yırtmaları hem de yakmaları protesto edildi.

Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerindeki Hüseyin Ağa Camii önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, pankart ve sloganlar eşliğinde Galatasaray Meydanı'na yürüdü. Tekbir getiren ve ellerinde Kur'an-ı Kerim de taşıyan grup burada bir süre, 'Kur'an'a uzanan eller kırılsın' ve 'Kur'an'a can feda kahrolsun Amerika' şeklinde slogan attı.

Kendilerine Kardeşlik Platformu adını veren grup adına konuşmalar yapıldı. Platform üyelerinden Nurettin Işık, Allah'ın Kur'an'ı koruduğunu söyledi. Işık, "Allah, 'O zikri biz indirdik, onu koruyacak olan da biziz' diyor. Allah hiçbir vaadinden dönmediği gibi bu vaadinden de dönmez. Kur'an'a birçok saldırı olmuş ancak Allah korumuştur. Bu sayede bugüne kadar ulaşmıştır. Onlar sadece Kur'an'a değil İncil'e, Zebur'a ve Tevrat'a da saldırmışlardır ve tahrif etmişlerdir" dedi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim