PKK'dan ateşkese son dakika uzatması

  • Home
  • PKK'dan ateşkese son dakika uzatması
PKK'dan ateşkese son dakika uzatması
Güneydoğu'daki gergin bekleyişe erteleme. PKK’ya yakın bir internet sitesi, örgütün bugün dolacak "eylemsizlik" kararını bir hafta daha uzattığını duyurdu.Abone olHakkari'de meydana gelen ve 9 kişinin öldüğü mayınlı saldırı terör örgütünü de sarstı. "Yaşanan bazı gelişmeleri ve yeni durumları değerlendirmek" g google reklamları erekçesiyle ateşkesi bir hafta uzattı...

PKK terör örgütüne yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı'nın internet sitesinde "eylemsizlik" kararıyla ilgili duyuru yayımlandı.

YENİ DURUMLARI DEĞERLENDİRMEK ÜZERE

Açıklamada, şöyle denildi: "13 Ağustos'ta ilan ettiğimiz süreli eylemsizlik sürecinin, bugün son günüdür. Bu süreç, şiddetin eksik olmadığı ve oldukça gerilimli bir süreç olarak yaşanmıştır. Buna rağmen önemini korumaktadır.

Bu çerçevede yaşanan bazı gelişmeleri ve yeni durumları değerlendirmek üzere önümüzdeki hafta içinde konu hakkında kararımızın açıklanması tarafımızdan uygun görülmüştür. Açıklama yapılana kadar eylemsizlik süreci geçerli olacaktır."

Öcalan ne demişti?  Hakkari'deki olayın perde arkasında "PKK içindeki başıboş grupların" olabileceği ihtimalini gündeme getiren Öcalan'ın açıklamasının ardından bu kararın gelmesi dikkat çekti. Öcalan'ın ilginç sözleri için TIKLAYIN

Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim