Bu da Türkiye'nin çarpıcı seçmen profili

  • Home
  • Bu da Türkiye'nin çarpıcı seçmen profili
Bu da Türkiye'nin çarpıcı seçmen profili
Prof. Ömer Çaha, TÜİK rakamları ile referandum sonuçlarını birlikte analiz edince ortaya ilginç bir sonuç çıktı. İşte o araştırma...Abone olProf. Ömer Çaha, referandum oylamasında, "Okumuş CHP'ye, cahil AK Parti'ye oy verdi" iddiasının doğru olmadığı savun nevada seo du. Prof. Çaha, bu iddiasını yaptığı araştırmaya dayandırdığını belirtti.

Fatih Üniversitesi’nden Prof. Ömer Çaha, “eğitimliler ‘hayır’, cahiller ‘evet’ dedi” tezinin temeli olmayan bir önyargı olduğunu ortaya çıkardı. Çaha, Devlet İstatistik Enstitüsü’nün Türkiye’nin en gelişmiş 10 ilinin sosyo- ekonomik verileri ve referandum sonuçlarını birlikte değerlendirdiği çalışmasında, AK Parti’ye oy verenler ile CHP’ye oy verenler arasında eğitim, sosyal ve kültürel olarak hiçbir fark olmadığını belirledi.

Star gazetesinin haberine göre, Çaha, seçmenler arasındaki esas farkın “Cuma namazı”, “oruç” ve “içki içme” gibi yaşam şekillerinde olduğunu söyledi. CHP’ye oy veren seçmenin yüzde 50’si içki içerken, bu oran AK Partili seçmende yüzde 15 düzeyinde.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim