Altın Koza'da heyecan başladı

  • Home
  • Altın Koza'da heyecan başladı
Altın Koza'da heyecan başladı
Resmi açılış töreni yapılan Altın Koza Uluslararası Film Festivali kırmızı halı töreni ve Göksel'in konseriyle başladı.Abone ol

20-26 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 17. Altın Koza Uluslararası Film Festivali, açılış töreni ile başladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda yapılan açılışta, Türk sinemasının emektar oyuncuları, yönetmenler, senaristler ve yabancı konukların da bulunduğu katılımcılar, ''Kırmızı Halı Töreni'' ile salona giriş yaptı.

Adana Büyükşe inşaat firması hir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, törenin açılışındaki konuşmasında, festival ile Adana'nın Türk ve dünya sinemalarının çeşitli dallarındaki seçkin örneklerin buluştuğu bir merkez haline geldiğini söyledi.

Festival kapsamında yapılacak söyleşiler, sergiler ve atölye çalışmalarının, sanatçılar ve sanatseverleri bir araya getirdiğini belirten Aldırmaz, şöyle devam etti:

''Bir kentin kültür ve sanat yaşamına yatırım yapmak, yalnızca o kente verilen hizmet değil, Türkiye'ye verilen hizmettir. Bu hizmet, toplumun her kesimi için daha güzel ve yaşanabilir bir kent, ülke ve dünya yaratma yönünde yatırım yapmaktır. Belediyemiz, ülkemizin sanat yaşamına verdiği desteği bundan sonra da artırarak sürdürecektir. Festivale emeği geçen herkese ve buraya gelerek Türk sinemasına güç veren sinema emekçilerine bir kez daha Adanalılar adına teşekkür ediyorum.''

Bakan törene katılmadı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Ülger ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, önceden planlanmış programı nedeniyle istediği halde törene katılamadığını ifade etti.

Teşekkür plaketi

Konuşmaların ardından, sunuculuğunu Öykü Serter'in yaptığı törende, festivalin ''Eleştirmenlerin gözünden kaçmaz'' bölümünü hazırlayan Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI) adına, birlik yetkilisi Barbara Lorey de Lacharriere'ye oyuncu Derya Alabora tarafından teşekkür plaketi verildi.

Angelopoulos onur konuğu



Kategori : GÜNCEL

Whatsapp İletişim