İzmir'de LÖSEV destek bekliyor

  • Home
  • İzmir'de LÖSEV destek bekliyor
İzmir'de LÖSEV destek bekliyor
LÖSEV, lösemili öğrencilere iş olanağı sağlayacak olan atölyenin kurulması için duyarlı bağışçılardan bina yardımı bekliyor.Abone ol

LÖSEV İzmir Ofisi Sorumlusu Gökçe Yenilmez ve Sosyal Hizmetler Sorumlusu Sinem Orak, İzmir’de LÖSEV atölyesine ihtiyaç duyduklarını ve bağışçılardan destek beklediklerini belirtti.

Ege Bölgesi’nde lösemili ve kanser hastası 600 gencin bulunduğunu vurgulayan Yenilmez, “İstanbul ve Ankara’da bulunan LÖSEV Atölyeleri İzmirli lösemili çocukların da yararına çalışacak. Lösemili çocuklar ve aileleri hem bilinçl mimarlık firması seo endirilecek, hem de ekonomiye katkı sağlayacak” dedi.

İZMİR’E LÖSEV ATÖLYESİ

LÖSEV’in kanserli çocukların eğitimi ve istihdamı konusundan başarılı çalışmalar yürüttüğünü dile getiren LÖSEV İzmir Ofisi sorumlusu Gökçe Yenilmez, İstanbul ve Ankara gibi kentlerde LÖSEV Atölyelerinin bulunduğu ifade etti. İzmir’e de kanserli çocukların eğitimlerini sürdürebileceği, çalışabileceği ve ailelerinin istihdam edileceği atölyenin açılması gerektiğini vurgulayan Yenilmez, “Atölye için duyarlı vatandaşlarımızı bağışa davet ediyoruz. Eğitim ve atölye çalışmalarının sürdürüleceği binada, birçok lösemili ve kanser hastası çocuk, yararlanacak. Atölyede üretilen ürünlerin de satılacağı bir bölüm olacak” dedi.

TARTAN: "BİNAYI HIZLA RESTORE EDERİZ"

Sosyal sorumluluk çerçevesinde hareket ettiklerini, lösemili çocuklara eğitim veren kurumları da desteklediklerini belirten Başkan Tartan, “Lösemili çocukların annelerinin ürettiği ürünler, ürünlerin pazarlanmasında, sosyal etkinliklerde, hastalığın tanınmasında ve müdahalesi konusunda destek verdik. İzmir’e LÖSEV atölyesi kazandırılması konusunda kararlıyız. Restorasyonu yapılacak bina bağışlanması durumunda kısa sürede yenileme çalışmalarını tamamlayarak lösemili çocuklar ve annelerine vereceğiz” dedi.

LÖSEV ATÖLYELERİ

LÖSEV Atölyeleri’nde eğitimi yarım kalan lösemi ve kanser hastası çocuklar, eğitim görüyor. Aileler, hastalıkla ilgili bilinçlendiriliyor. Meslek edindirme kursları ile aileler eğitim alıyor. Hastalar ve ailelerinin ürettiği bez bebekler, küçük yastıklar ve keseler LÖSEV stantlarında satılıyor, gelirleri ile anneler istihdam ediliyor.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim