Bahçeşehir'in 2023 yılı rüyası

  • Home
  • Bahçeşehir'in 2023 yılı rüyası
Bahçeşehir'in 2023 yılı rüyası
Bahçeşehir Üniversitesi, Cumhuriyetin 100. yılında bir hayali gerçekleştirecek... Abone ol

Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde yaptığı açılış töreniyle 2010-2011 Akademik Dönemi’ne merhaba dedi. Törende, Gen Bilimi üzerine yaptığı çalışmalarla zeka geriliği ve beyin kanaması gibi hastalıklara tedavinin önünü açan Prof. Dr. Murat Günel’e Fahri Doktora ünvanı verildi.

Yeni akademik yılın açılış töreninde konuşan Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, dünyanın en iyi üniversitele ersağ nedir ri 500 üniversitesi arasına girmek için iddialı bir hedef koyduklarını söyledi. Yücel, “Hedef koyduk. 2023 Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü. Bu süreye kadar dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesine gireceğiz” dedi.

Bu yıl Bahçeşehir Üniversitesi’ni bölge ülkelerden 200 öğrencinin eğitim göreceğini anlatan Yücel, “Önümüzdeki yıl en az 300, en çok 500 yabancı öğrencinin Üniversitemize getirmeyi planlıyoruz” dedi.

DEVLET YABANCI ÖĞRENCİYİ
BEDAVA ALMAKTAN VAZGEÇSİN

Yurtdışından gelen öğrencilere verilen eğitimin bir ihracat olarak görülebileceğini anlatan Yücel, “Türkiye kültürünü ihrac etmenin en iyi yolunun eğitim olduğunu belirtti. Bahçeşehir hedefini Afrika’ya koymuştur. Bugün tekstil tanıtımı yurtdışında destekleniyorsa, eğitim de desteklenmeli. 46 vakıf üniversitesi varsa, yabancı öğrencileri devlet bedava almaktan vaz geçsin” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Yılmaz Esmer ise  bu yıl 13. Akademik yılını açan Bahçeşehir Üniversitesi’nin 12 yıl içinde büyük gelişim gösterdiğini, bugün 10.000 öğrencisinin bulunduğu ve yaklaşık 500 de öğretim elemanının çalıştığı bir seviye geldiğini söyledi.

TÜRKİYE BİRİNCİSİ BAHÇEŞEHİR'İ SEÇTİ

Sadece nicelik açısından değil niteliksel olarak da Bahçeşehir’in diğer üniversiteler arasından kendisine önemli bir yer edindiğine değinen Prof. Dr. Esmer, “İlk 1000, hatta 100 artık Bahçeşehir Üniversitesi’ni tercih ediyor. Bu yıl ilk kez Türkiye Birincisi, Bahçeşehir Üniversitesi’ni tercih etti” dedi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim