Allahsız gazeteci kansere yakalanınca

  • Home
  • Allahsız gazeteci kansere yakalanınca
Allahsız gazeteci kansere yakalanınca
Allah'a inanmayan ve dinleri alabildiğince yerden yere vuran İngiliz gazeteci kansere yakalandı, olay oldu.Abone ol

Batı dünyası kansere yakalanan ateist İngiliz gazeteci Christopher Hitchens'i konuşuyor. 11 Eylül sonrası Irak'ın işgalini savunan , hristiyan din adamlarının bedduasını aldı. Aykırı isim tepkilere yine aynı sertlikte karşılık ve cinsel kahve rdi.

‘Tanrı Büyük Değildir’ kitabıyla inananları çileden çıkaran gazeteciyi Milliyet yazarı Mehveş Evin, köşesine taşıdı. Fransa'da hakkında çıkan yorum ve eleştirileri yazan Evin, gazetecinin kariyerini ve yazarın hastalığa bakışını kaleme aldı:

"Haziranda aniden rahatsızlanmış, temmuzda teşhis koyulmuş bu hızla ilerleyen hastalığa. Hitchens ise her zamanki acımasız mizahi üslubunu, kendi hastalığı hakkında da yazarken elden bırakmıyor.
Ne kadar ironik... Özellikle ‘Tanrı Büyük Değildir’ kitabıyla dindarları öfkeden çıldırtan Hitchens, hastalığının duyulmasıyla bu defa din adamlarının “Allah seni de kurtarsın” duaları ile “Cehennemde yanasın inşallah” diyenlerin arasında kalmış!

Acımasız entelektüel
Vanity Fair’in son sayısında Hitchens, ‘Cevabı olmayan dualar’ başlığıyla yine dindar insanları delirtmeyi başarıyor. 20 Eylül’ün kendisine dua günü ilan edildiğini duyan Hitchens, “Manasız haykırışlarınızla sağır gökyüzünü boşuna rahatsız etmeyin. Tabii, bu sizi iyi hissettirecekse ayrı” diye yazıyor.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim