Erzurumlu gezginler Çanakkale yolunda

  • Home
  • Erzurumlu gezginler Çanakkale yolunda
Erzurumlu gezginler Çanakkale yolunda
Milli Eğitim Bakanlığı'nca başlatılan 'Cumhuriyet Gezileri' projesi kapsamında 160 öğrenci Erzurum'dan Çanakkale'ye yola çıktı. Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ''Cumhuriyet Eğitim Gezileri'' Projesi kapsamında, derslerinde başarılı olan ve maddi durumu iyi olmayan 160 öğrenci, öğretmenleriyle birlikte Erzurum'dan Çanakkale'ye uğurlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Gene Promosyon Çakmak l Müdür Yardımcısı Mithat Balcı, Erzurum Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, tarihi görmek, bu bilinci edinmek ve geleceğe ümitle bakmak için Cumhuriyet Eğitim Gezileri düzenlediklerini söyledi.

KKTC'den 20 öğrenci

Balcı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 20 öğrenci, bir öğretmen, Türkiye'de ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören 81 ilden, 7 bin 80 öğrenci ve öğretmen olmak üzere toplam 7 bin 101 kişinin geziden yararlandığını ifade etti.

''Sevgili gençler, bu bölgelerde, gideceğiniz yerlerde birçok şehitlik ve abideler görürsünüz. Bunları rastgele yapılmış yapıtlar olarak düşünmeyiniz'' diye konuşan Balcı, şunları kaydetti:

''Bu yapıtların hepsinin milletimiz nezdinde acı hatıraları vardır. Mehmet Akif Ersoy'un 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda'' diye tarif ettiği şehitliklerdir. Burada gerçekten bir çok şehidimizin cesedi, kanı vardır. Ancak hiç şüphe yok ki yeni Türk devletinin temellerinin atıldığı yerlerden birisi de belki de en önemlisi Erzurum'dur. Ebedi hayatımız burada taçlandırılmıştır. Bu sahalarda dolaşan şehit ruhları devletimizin ebedi muhafızlarıdır.''

Öğrencilerin tamamı şehit oldu



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim