Gaziantep'de 100 girişimci adayı aranıyor

  • Home
  • Gaziantep'de 100 girişimci adayı aranıyor
Gaziantep'de 100 girişimci adayı aranıyor
Gaziantep Ticaret Odası'nın öncülüğünde düzenlenen 'Girişimcilik Projesi'ne katılan kursiyerlere hibe yardımı da yapılıyor. Abone ol

Gaziantep Ticaret Odası'nca (GTO), İŞKUR'da kayıtlı ve iş fikri olan girişimci işsizlere yönelik uygulanan girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan 25 girişimci adayına törenle sertifika verildi.

Aslan, GTO Meclis Salonu'nda düzenlenen törendeki konuşmasında, oda olarak Türkiye'de işsizliğin t Promosyon Kalem emel nedeni olan kalifiye eleman konusunda çok yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

GTO'nun 2000 yılından bu yana hiç ara vermeden birçok değişik kurumla işbirliği halinde kalifiye eleman yetiştirmek için yoğun bir gayret gösterdiğini, hem Gaziantep'e hem de bölgeye öncülük etmeye çalıştıklarını dile getiren Aslan, şöyle devam etti:

''İşsizlikten yakınmayalım, işsizliği yenmenin yolları ile uğraşalım. Yakınmakla geçirdiğimiz vaktin çok az kısmını işsizliği yenmeye yönelik projelerle geçirirsek Türkiye'de işsizliği çok asgari seviyelere düşürürüz. AB projeleri çerçevesinde, KOSGEB ve İŞKUR ile işbirliği halinde projeler yürütüyoruz. İşsizlikten yakınmak veya işsizliğe parametrik çözümler bulmak bizim yolumuz değil. Bizim yolumuz, işsizliğin önüne geçmekle ilgili proje üretmektir. "

100 girişimci adayı aranıyor

İŞKUR İl Müdürü İlyas Bulduk ise ''Girişimcilik Projesi'' kapsamında yeni ihaleye çıkarak 100 kişiyi daha eğiteceklerini ifade etti.

KOSGEB İl Müdürü Ali İhsan Mutlu da iş planı yapan ve iş kuran yeni girişimcilere 97 bin lira destek verdiklerini, bunun 70 bin lirasının geri ödemeli, 27 bin lirasının hibe şeklinde olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayan 25 girişimci adayına, sertifikaları verildi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim