Edirne'de 'alo' demeden önce düşünün!

  • Home
  • Edirne'de 'alo' demeden önce düşünün!
Edirne'de 'alo' demeden önce düşünün!
Edirne'nin sınır bölgelerinde yaşayanların mobil telefonlarından yaptıkları konuşmalar yabancı şebekeler nedeniyle fazla ücretlendiriliyor. Abone ol

Edirne'de sınıra yakın bölgelerde yaşayanlar, farkında olmadan Yunanistan ya da Bulgaristan GSM şebekelerinden arama yapıyor.

Yunanistan ve Bul fosforlu kalem garistan'a sınırı olan Edirne'de yaşayanlar zaman zaman abonesi oldukları GSM şirketleri yerine sinyalleri güçlü olan Yunanistan ve Bulgaristan GSM şirketlerinin üzerinden farkında olmadan görüşme yapıyor. Bunun sonucunda ise faturaları normalden daha fazla geliyor.

En çok şikayet Karaağaç'tan

Yunanistan'a sınırında yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı Karaağaç Mahallesi Muhtarı Agah Korkan, mahalle sakinlerinden bu konuyla ilgili çok sayıda şikayet aldığı söyledi.

Korkan, genellikle Yunanistan şebekelerinin, Türk GSM şebekeleriyle çakıştığını ifade ederek, ''İnsanlardan bana devamlı bu konuda şikayet geliyor. Tarlada çalışan çiftçi, 500 metre uzaklıktaki evini uluslararası tarifeden arıyor. Yunanistan şebekesi devreye girince, faturası da haliyle kabarık geliyor. GSM operatörleri bunun çaresine bakıp, sistemlerini güçlendirmeliler'' dedi.

Sorun Türkiye'ye özgü değil



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim