Hatay'ın yeni 'Güreş Ağası' kim oldu?

  • Home
  • Hatay'ın yeni 'Güreş Ağası' kim oldu?
Hatay'ın yeni 'Güreş Ağası' kim oldu?
Hatay'ın 'Geleneksel Aba Güreş'lerinin yaşatılması için kentin önde gelen işadamlarından biri 49 yıllığına ağa oldu. Abone ol

Hatay'da hayırsever iş adamı Ali Aba, ''Geleneksel Aba Güreşi''ni yaşatmak için belediye ile yapılan centilmenlik anlaşmasıyla 49 yıllığına ''Güreş Ağası'' oldu.

Şenköy Belediye Başkanı Mustafa Sayın, beld Kuvars kum elerinin aba güreşinin yanı sıra Yavuz Sultan Selim'in Mısır seferi sırasında konakladığı yer olarak tanındığını söyledi.

Türkiye'de aba güreşinin asırlardır yapıldığı beldenin Şenköy olduğunu ifade eden Sayın, halen bazı aile büyüklerinin güreş bilmeyene kız vermediklerini kaydetti.

Babadan oğula geçiyor

Şönköy'de aba güreşlerini son 10 yıldır düzenlenen festival kapsamında gerçekleştirdiklerini dile getiren Sayın, sözlerine şöyle devam etti:

"Adana ve Hatay'da yatırımları bulunan ve Şenköy beldesi doğumlu olan Hüseyin Aba ve çocuklarına bu sorunu götürdüm. 49 yıllığına 'güreş ağası' olmalarını istedim. Eski güreşçi olan Hüseyin Aba, oğlu Ali Aba'nın bu işe uygun olduğunu ve 49 yıllığına gerekli katkıyı sağlayacağının sözünü verdi. Bunu önceleri meclisten geçirelim istedik. Ama çok güvendiğimiz, herkesin saygı duyduğu Aba ailesiyle bunu yazıya dökmeye gerek duymadık. Bundan böyle 'Şenköy Kültür, Sanat, Turizm ve Aba Güreşi Festivali'nde 49 yıl sponsor sorunu yaşamayacağız.''



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim