Ahmet Türk'ten PKK'ya önemli çağrı

  • Home
  • Ahmet Türk'ten PKK'ya önemli çağrı
Ahmet Türk'ten PKK'ya önemli çağrı
Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Ahmet Türk, kalıcı barış için iki tarafın da yol haritası belirlemesi gerektiğini söyledi.Abone ol

Demokratik Toplum Kongresi, eş başkanı ve kapatılan DTP’nin siyasi yasaklı Genel Başkanı Ahmet Türk PKK’nın eylemsizlik kararı ve son yaşananlarla ilgili konuştu.

Süreci NTV c baskılı çakmak anlı yayınında değerlendiren Türk, PKK'ya da önemli bir çağrıda bulunuyor: "Provokasyonların olmaması için örgütün silahlarını Türkiye dışına çıkarmasında yarar var"

Türk canlı yayında şu mesajları verdi:

“30 yıldan fazla bu köyde bulunduğumuz aile ve bu aşiret ile bir kırgınlığımız vardı, sorunlar vardı. Bunun barışla sonuçlanması çok önemli. Umut ediyoruz ki; bu kan davaları, olumsuzluklar ortadan kalkar. Ama en büyük umut, hedef ve dileğimiz Türkiye barışını sağlamaya yönelik bir çabanın, çalışmanın ortaya çıkmalıdır.

BARIŞI KOLAYLAŞTIRMAK ELİMİZDE

Barışın ne kadar zor olduğunu biliriz. Barış ne zaman gündeme gelirse birilerinin engellemeye yönelik çalışmanını içinde olduğunu görüyoruz. Barış çok kırılgandır. Her şeyden önce cesur olmak ve nelerin yapılacağı konusunda bir yol haritası ortaya koymak gerekiyor. Bir halkın özgürlüğünün sağlanması konusunda adımlar atarsanız barışı gerçekleştirmek zor olmaz, kolaylaşır.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim